Friday, May 20, 2011

A day to remember. Spent time with him !

19 May 2011.
the date that i could never forget. hahah.
After 5 months 2 days kita kenal.
ini the first time we met. ahaks.
okay im very excited. 

Wake up early in the morning. Around 8 am.
take a bath and online sat. 
then bersiap. hahha. semangat gilaaa.
9 am i tried to call him. but he didnt pick up my call.
ohhhh. dia nie dah bangun ke belum ? haha
a few minute later, he text me.
cakap , "baru bangun nak mandi nie" 
cehhh baru bangun. orang punya semangat dah siap dah nie. hahaha.

9.40 am saya tunggu bus nak ke Putrajaya Central.
then naik ERL sampai ke BTS.
BTS amek LRT ke Hang Tuah.
Dan dari Hang Tuah amek Monorel menuju ke Imbi
dan sampai ke destinasi.
Times Square. hahaha. 

Saya sampai sana around 11 am. 
and dia tak muncul lagi. 
heh, mana ni mana? 
kata semalam before 11am .hahah
duduk la saya sorang sorang menanti kedatangan si dia.

Dan dia sampai 11.30 am macam tu laaa. 
time tu saya ada dekat 3rd floor.
and dia kata dia tak jumpa.
then dia suruh saya g ground floor kat main entrance tu
dia call
" awak jalan tengah tengah "
saya pun jalan la tengah tengah. tak nampak jugak dia nie
then dia kata 
" awak pusing belakang , pandang atas"
cetttt. dia kat atas rupanya. 
siap lambai lambai sengeh sengeh plak.
main main ehhh. hahahaha. 

jumpa je dia cakap
" awak tinggi laaaa"
hahah. tapi dia tinggi 2 cm dari saya camtu laa.
next , lapar! makan makan makan.
di The Chicken Rice Shop.
kitorang makan apa ntah. haha
tapi sama laa. cewahh nak jugak. 


after tu jalan jalan jap kat TS then masuk S.Wang dan ke Pavi.
tenguk muvie Thor.
muvie nie superb gila.
best besttt! seriously.

Abes je muvie, jalan jalan then duduk jap kat bangku 
borak borak la. hik.
sangat best borak dengan dia. 
dia banyak cakap.
saya pulak yang terdiam . terkelu lidah la tu. hik. geli je.
time jalan jalan. 
kalau nampak je cermin mesti dia pandang then smile :)
comel gila la. hahah.
and he keep smiling everytime.

dah bosan lepak dalam Pavi, kitorang keluar
jalan jalan kat tepi jalan.
huishh gila.
takut gak ada acidman ke.
mana la taw kan. tibetibe ke.
nasib baik ada hero kat sebelah. hahah

dah KL tu panas kitorang pun masuk Lot 10.
amek angin. 
sambil borak borak. 
and kitorang lapar balik.
dia nak makan nasi. saya nak makan cake.
so saya teman dia dulu makan kat foodcourt dalam S.Wang
makan makan makan.
after tu dia pulak teman saya makan kat Secret Recipe
saya makan Chocolate Chip Walnut
and minum Strawberry Yogurt Shake
time tu boleh pulak dia bantai tidur.
ini lawak. hahah. dia kata dia pening tibe tibe
patu dia tidur , relax je.
bangun bangun mata kecik tak boleh bukak.
hihi.
time tu tibe tibe pulak hujan lebat.
huuuu. sejuk ohhh.

lepas makan cake. masuk balik TS. 
lepak dalam tu.
Suka la sakat dia. 
dia jalan macam gangster.hahaha.
saya cakap "abang nie gangster la. "
patu dia pandang kerut kerut dahi 
"ishh mana ada" 
hahaha. klaka .
kecian dia tension je kena bahan. 
hahah. padan muka.
dia tanya
"muka saya macam budak budak kan. sebab tu pakai snow cap, nampak matang sikit "
saya pun buat muka
"ek? sama je . macam budak budak je" hahahaha
dia stress je. sorry :) 
saya time tu boleh pulak jadi hyper. bebel bebel tak benti
dia pulak buat buat pekak tutp telinga.
patu dia cakap.
"pot pet pot pet" dengan ada gaya tangan tu, hahah
saya cakap 
" time saya diam awak suruh saya cakap,time saya dah cakap awak cakap saya pot pet pot pet"
muka saya konon konon mara la time tu,
pastu dia boleh gelak. hahahaha
tak jadi nak pura pura serious.


dah tu time untuk pulang ke rumah masing masing.
dia hantar saya sampai monorel 
and there.
we said goodbye .
awww! and i still remember his smile.
masuk je tren.
saya dapat text 
" love, tc "
hihi :)

i cant stop smiling .
sampai Hang Tuah then amik tren ke BTS.
dalam tren . sengeh sorang sorang
dah melayang dah time tu.
sempat lagi berangan
nasib tak terlepas. hahahaha
sampai BTS straight to Putrajaya.
and sampai la rumah.

haaaaa. dah 6 months tak keluar date berdua dengan a guy.
and he is my 1st date after 6 months.
untung la awak . heheh.
boleh tak saya ulang balik kenangan nie?
dah jumpa sekali . nak jumpa 2 ,3 ,4.5 ,6, .......
boleh?

you are awesome guy!
and yes Im totally super happy.
tak pernah ada feel macam nie.
and i love it.
thankyou so much.
you made my day!
8 hours with you in one day.
ohhh. Im ni love kottt. hahahah.
i keep thinking of you.
asek senyum je sampai hari ni 
happyyyyyyy nye. :)

<3 MNA

saya yang suruh dia snap gambar saya.
hahaha. tatw malu.
and muka dia terlalu mahal untuk ditayang.
mueheheheheh. 
okay itu je . 
Lots of love , JUJU ZAHARI !


20 comments:

  1. eybit eybit. i miss him already . hahahah

    ReplyDelete
  2. haha.curious to know who's that lucky guy.nak tau nak tau!!

    ReplyDelete
  3. hehehhehehe. one day maybe sayang . InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  4. yeah yeah!!insyaallah is 99% yes.haha.xsbrnya!!

    ReplyDelete
  5. kalau ada jodoh tak kemana . heheheh.

    ReplyDelete
  6. oucchh seronok nye..jeles akk..sbb akk pon da 5 yrs xdate ngn guy..

    ReplyDelete
  7. yekeee? alahai. tape akak. one day the right one will come to you. just pray and wait okay :)

    ReplyDelete
  8. omg. kiter sengeh-sengeh je baca post ni..teringat time dulu-dulu :D:D:D:D:D:D:D:D

    ReplyDelete
  9. heheheheh. tersengeh sengeh ehhh? mesti dulu dulu awak tu best.

    ReplyDelete
  10. awwwww!!!! yeah. haahahah. im blushed :')

    ReplyDelete
  11. hoho..aku dh de partner. x de lah kne gosip sorg2 kat kmpng nnt. haha

    ReplyDelete
  12. I rely love your storyy. so sweet sayanggg.. Hope you can together. n bole jumpe 2,3,4,5,6.... Hehe banyak2. Saya doakan anda berdua♥ Amin

    ReplyDelete
  13. diana, hahahaha. masalah nye aku belum declared. hahah. kau sorang je nanti kena bahan. hahahaha.

    ReplyDelete
  14. atin, thankyou thankyou. InsyaAllah. Amin. Kalau ada jodoh kan tak kemana. hihi. thankyou doakan. :)

    ReplyDelete
  15. haha..mcm tuh cpt2 lah declared. hahahaa

    ReplyDelete
  16. hahahahha. lek lu laa. kalau ada ada. kalau tade tade laaa.

    ReplyDelete