Friday, March 25, 2011

im a kid people.

saya suka colour merah. merah itu hottt.
hahhaha. okay tade kene mengene.


PEOPLE!!!
I HAVE FULLY RECOVERED!!
ALHAMDULILLAH
AWAY FROM DENGUE.
:) *senyum sikit


mari sama sama . together with me.
THANK YOU ALLAH. THANK YOU ALLAH. THANK YOU ALLAH.


ape kene mengena dengan im a kid? 
oh okay. 
since demam hari tu .
kene buat blood test ape sume . sakit taw!
saya bagitaw abah saya. dan lepas tu setiap hari abah call. 
sehari tu setiap jam abah call.
caring nye abah saya.hahha


lepas 3 hari buat blood test kat segamat.
saya pun dah tak tahan duduk sana.
dan saya pun bagitaw doctor yang saya nak balik . 
time tu hari khamis
doctor pun bagi saya balik.tapi saya kene sambung buat blood test dekat putrajaya.
jam ketika itu 11.36 am (agakagak je nie)
saya pun call abah.


saya : hello abah
abah: ye ika. macam mana ? ape doctor kata?
saya: doc kata platelet ika kurang lagi. blablala. ika nak balik la.
abah: oh yeke? i see. nak balik? okay. kejap lagi abah gerak
saya: abah nak amek pukul brape?
abah: nie nak gerak la nie. nanti abah dah nak sampai abah call ika okay
saya: okay abah ! (senyum lebarlebar :) ) *seronoknye!


untuk pengetahuan umum, 
nama ika tu hanya dipanggil oleh family saya okay
dan orang orang yang tertentu.
kawan kawan memang tak panggil nama tu.
so jangan gatal gatal nak panggil.
sebab nama tu manja.
dan saya hanya manja dengan family saya je. hehee
okay! nampak nya ini da tersasar dari tajuk.


berbalik pada cerita tadi. jam 1.30 ptg abah saya dah sampai segamat
laju kan kan kan??
abah racing. vroomm vroommm!!!
ontheway balik, singgah KFC makan makan.
dan akhirnya sampai di rumah pada jam 4.30 ptg.
heeee.
saya sudah berada dirumah pada khamis petang :)


malam tu abah masak kan saya sup ketam.
yum yum . sedap sangat!
asek cerita pasal abah je kan? mama mana?
hahah. mama ade. untuk entry ini abah hero <3
mama call juga macam biasa. 
dan mama sendiri tatw yang hari khamis tu abah amek saya di segamat
abah memang perahsia.hihi 


esuk nye, iaitu hari jumaat. hari ni la.
pukul 9 pg saya pegi klinik putrajaya. 
abah teman. ye abah lagi.
semua abah cakap kan.
okay bende nie memang dari kecik macam nie.
sebab saya ta suka jumpa doctor. 
lepas tu,
abah tunggu saya tym saya nak buat blood test
abah duduk baca paper.
then lepas tu ,tunggu nak jumpa doctor pulak.
abah cakap kat saya 



"ika , nanti bagi kat doctor surat dari klinik kat U ika tu. tanya doctor tu ika kene repeated blood test ke tak. lepas tu mintak mc sekali okay"


saya buat muka SEDIH :( . dalam hati . 


"abah nie macam tanak masuk skali je"


lepas tu terus saya cakap dekat abah


" abah masuk skali taw jumpa doctor. tanak sorang sorang"


abah pun buat muka relax je. makna nye okay la tu. yeay yeay!
adakah saya nie kebudak budakan sangat? 
ohh memang ye.


sejak kecik saya memang tak pernah buat bende nie sorang sorang. 
lagi lagi jumpa doctor.
abah yang selalu teman.
walaupun umur menghampiri 19 tahun
tapi saya tetap bayi perempuan bagi abah.
okay saya sangat manja dengan abah.
dan boleh kata saya masih tak mampu jaga diri sendiri
ini fakta!


dan sekian lama menunggu ,turn saya jumpa doctor
doctor kata platelet saya da naik balik :)


result platelet saya
1st day - 170
2nd day - 143
3rd day - 125
4 th day - 156


taraaaaaa.
platelet saya naik dengan begitu banyak .
doctor pun kata dah tak yah buat blood test da,
saya da okay.
abah pandang saya pastu abah cakap sambil senyum :)


"sup ketam abah jugak paling mujarab"


heheee. suka :)
okay. so jelas dan nyata
im a kid people.
Zulaikha, grow up! berdikari la . awak tu da besar
haha.cakap sorang sorang.
okay saya akan cuba.
one day maybe.


SAYA SAYANG ABAH SAYA. 
ABAH SAYA SUPERDUPER HERO SAYA <3
ILOVEYOU FOREVER ABAH ! 


8 comments:

  1. alhamdulillah da ok :)
    saya jeles dngn abah.
    used to be like that too.
    nowadays no more kot. hmm :(

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah :)
    hmm jangan la jeles.
    saya belum bersedia na buat semua nye sendiri.
    hahah. ngade lebih :D

    ReplyDelete
  3. juju sakitt?? x bgtau pun... huhuuu~ anyway, get well soon... :)

    ReplyDelete
  4. heheee. takan na bagitaw satu dunia kott :p

    ReplyDelete
  5. ouhhh.... patut laa blek putra ek... heee~

    ReplyDelete